Nu op de kaart: lavendel- én rozensiroop (Op? Zo maak je ‘t zelf!)

Nu op de kaart: lavendel- én rozensiroop (Op? Zo maak je ‘t zelf!)
augustus 20, 2020 admin
In Recepten

Je kent het wel: het is nog zomer, maar jouw vakantie is al voorbij. Je moet weer aan de slag, maar buiten straalt de zon als nooit tevoren. Met onze huisgemaakte siropen rek je de zomer nog lekker een beetje op, ook als je (straks) weer binnen zit. Wij hebben ze nu tijdelijk op de kaart: lavendelsiroop én rozensiroop. Zijn ze op? Dan maak je ze toch gewoon lekker zelf!

Lekker en veelzijdig
Want ja, dat wil je. Zo’n huisgemaakt siroopje is namelijk lekker in zo ongeveer alles. Van een saai glas water maak je in een handomdraai het meest verfrissende drankje van jouw zomer. Bruisend water erbij, ijsklontje erin en klaar ben je. Giet er een scheutje gin bij en jouw avond kan beginnen. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Want de volgende ochtend doe je diezelfde siroop in je yoghurt, óf misschien zelfs wel in je thee!

Zo maak je het zelf
Klaar voor nog een beetje zomer in je glas? Het állermakkelijkst is natuurlijk gewoon langsgaan bij STROOM. Daar maken we met liefde een lekker drankje voor je klaar. Heb je ‘t al geproefd en kun je ook thuis niet meer zonder? Dan volgt hier het recept. En ja, dat huis dat na afloop geurt naar Franse lavendelvelden of een veld vol rozen krijg je er gratis bij. Heerlijk toch?

TIP: Je kunt siroop maken van zo ongeveer alles wat je lekker vindt. Vervang de
rozenblaadjes of lavendel bijvoorbeeld voor lekker vers fruit of blaadjes munt!

Hoeveelheid
1 grote fles

Prep time
10 minuten

Cooking time
3 uur (laten trekken, in de tussentijd kun jij alvast lekker ontspannen!)

Ingrediënten:

  • 500 ml water
  • 500 gram suiker
  • 250 ml citroensap
  • 1 el gedroogde lavendel of rozenblaadjes

Bereiding:

  • Doe de suiker en het water samen in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Voeg citroensap toe en draai het vuur uit.
  • Voeg de lavendel of de rozenblaadjes toe en laat een aantal uur trekken.
  • Proef tussendoor of je tevreden bent met de smaak, je kan altijd meer lavendel, rozenblaadjes en/of citroensap toevoegen.
  • Zeef de siroop.
  • Kook het nog een keer op en giet de siroop heet in een schone fles.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke tips en aanbiedingen. Ook ben je als eerste op de hoogte bij nieuwe ontwikkelingen.

Uiteraard gaan we respectvol en volgens de privacy wet om met jouw gegevens. En je kunt je ieder gewenst moment weer uitschrijven.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*