Ode aan gezond voedsel

Ode aan gezond voedsel
april 26, 2019 admin

Gezond eten, waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Ten eerste word je veel energieker van gezond eten. Zo krijg je vaak van ongezond eten een after-diner dip, dit komt omdat er in ongezond eten vaak weinig bouwstoffen zit waardoor je je snel futloos voelt en dus een dipje krijgt. Van gezond eten word je ook een stuk vrolijker, want het beïnvloedt je hersenen. Wist je bijvoorbeeld dat er in een banaan zo’n 10mg dopamine zit? Dopamine is een neurotransmitter die betrokken is allerlei verschillende functies, zoals het ervaren van blijdschap en genot.

Dit zorgt voor heel wat positiviteit in je hersenen.

Bij Eetwinkel Stroom maken we ook gebruik van vele soorten gezonde ingrediënten, zoals zoete aardappel. Deze is niet alleen ontzettend lekker, maar zit ook boordevol vitaminen en mineralen. De zoete aardappel is gezond voor het hart. Zo zit er vitamine B6 in en dat is betrokken bij het afbreken van homocysteïne. Dit is een stofje dat ervoor kan zorgen dat je aderen kunnen verharden. Ook bevat de zoete aardappel kalium wat zorgt voor een goede vochtbalans. Ook kan het bloeddrukverlagend werken. Dus naast al deze voordelen (er zijn er overigens nog veel meer!) is het een ook een feestje om te eten.

Wat ook heel veel goede effecten heeft op je lichaam zijn bieten, dit wordt bij ons in veel gerechten verwerkt, want ze zijn o zo lekker. En dus gezond. Ze helpen bijvoorbeeld goed om ontstekingen te bestrijden. Ook helpt het eten van bieten met het verbeteren van je atletische prestatie dus binnen de kortste keren ren je iedereen eruit 😉

Nu met de zomer om de hoek wil je natuurlijk rocken met je geweldige bikini of zwembroek body, dat betekent dat je niet altijd een frietje of een heerlijke pizza kan gaan eten. Als je jouw body wilt behouden gedurende de zomer moet je toch regelmatig een lekkere, gezonde maaltijd eten. Deze kan je zelf maken, als er maar volop pure en onbewerkte ingrediënten in zitten. En als je daar een keer geen tijd voor hebt, dan haal je toch gewoon een lekkere maaltijd bij ons!