Recept: sous vide gegaarde rode kool in kerstpunch

Recept: sous vide gegaarde rode kool in kerstpunch
november 30, 2018 admin

Ingrediënten:

3 grote scheppen kerstpunch: zie recept

2 laurierblaadjes

2 el olijfolie

flinke snuf peper en zout

extra nodig:

solis sous vide

vacuumzak

Bereiding:

Snijd de rode kool in plakken van circa 1,5 centimeter dik. Verdeel de rode kool over de vacumeerzak en voeg daar de kerstpunch, laurier en olijfolie aan toe. Voeg ook een flinke snuf peper en zout toe.

Zuig de rode kool vacuum en gaar de rode kool sous vide in een stoomoven van 88 graden of een waterbad van circa 90 graden voor 2 uur. Je kunt het waterbad ook nabootsen door een rijstkoker te gebruiken of door een pan op zeer laag vuur net onder het kookpunt te houden. Gebruik dan ook een thermometer om de temperatuur in de gaten te houden. Zorg ervoor dat deze niet hoger van 92 graden komt.

Serveren:

Serveer de rode kool als ‘koolsteak met bijbehorende saus’ als vegetarisch gerecht of snijd de kool bijvoorbeeld door de helft en serveer als bijgerecht.

Als je de kool als vegetarisch hoofdgerecht serveert kun je hem aankleden met geroosterde pastinaak of knolselderij. Wat gegrilde kikkererwten met ras el hanout en fijngehakte lavas(maggikruid)

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*