Recept: Pompoenchutney

Recept: Pompoenchutney
november 7, 2018 admin
Pompoenchutney

Pompoenchutney

Ingrediënten (voor ca 1 liter)
1 kleine pompoen
4 tenen knoflook
1 duimdikte gember
2 uien
1/2 chilipeper
30 g tomatenpuree
1 el paprikapoeder
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen komijnzaad
5 el appelazijn
3 el bruine suiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de pompoen in zijn geheel in de oven. gaar d pompoen in ca 30 minuten, tot je hem met je vinger in kunt drukken en hij zacht aanvoelt. Pel en snijd ondertussen de knoflook, gember en ui in grove stukken. Snijd ook de chili in ringen, de zaadlijsten mogen er gewoon in blijven zitten. Haal de pompoen uit de oven en snijd hem doormidden. Verwijden met een lepel de zaadlijsten. Hak het vlees van de pompoen met een mes in grove stukken. De schil mag eraan blijven zitten. Verwarm in een koekenpan een flinke scheut zonnebloemolie. Fruit de ui, gember, knoflook en chili in een pan tot ze lekker beginnen te geuren. voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder, kerrie en komijn toe. laat d specerijen nog eens circa 2 minuten mee fruiten tot ook deze hun smaak hebben afgegeven aan de olie. voeg dan de pompoen toe. breng alles op smaak met een flinke snuf peper en zout en blus het heel af met de appelazijn en bruine suiker. laat ca 10 minuten goed doorkoken en indampen, maar blijf regelmatig roeren. Bewaar de chutney in schone (weck) potten en gebruik als spread of serveer bij vlees of pittige groentegerechten.

Een vergelijkbaar recept (en nog veeel andere lekkere recepten!) vind je trouwens ook in het nieuwste kookboek van Estée Strooker. 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*