Recept: kerstpunch

Recept: kerstpunch
november 30, 2018 admin

Kerstpunch

ingrediënten:

1 granaatappel

1 el gedroogde hibiscus

1/2 el kaneel

200 ml water

100 g suiker

2 steranijs

500 ml water

100 ml gin

1 mandarijn

200 g diepvriescranberry’s

Bereiding:

Kook voor de kaneelsiroop 200 ml water met de kaneel, steranijs en suiker in een pan. Laat alles trekken voor circa 10 minuten op laag vuur. Zet daarna uit en laat de siroop een beetje afkoelen.

Kook ook het andere water en giet dat op de gedroogde hibiscus. Laat dit vijf minuten trekken. Voeg dan de cranberry’s toe samen met de granaatappelpitjes en sap van de mandarijnen. Laat ook de schillen meetrekken. Breng de punch op smaak met de siroop. Doe dit naar eigen smaak. Als je van zoet houdt voeg je alles toe en als je liever van friszuur houdt doe je de helft.

Voeg als laatste de gin toe. Dit kan natuurlijk ook naar smaak…

Serveren:

Serveer de punch lekker koud in een mooi glas.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*